Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Sogneaften med Martin Karyo Bentsen: "Fra rocker til præst"

NOV
16

Sogneaften med Martin Karyo Bentsen: "Fra rocker til præst"


Dato Torsdag d. 16. november 2023, Kl. 19:30 til kl. 21:30
Sted Kirkecentret, Vestergade 16, 9690 Fjerritslev

Kom og hør en opløftende autentisk livhistorie som både er rå, brutal og viser at der er håb for alle uanset hvor de er i livet. 

Martin har sammenlagt siddet i fængsel i 13 år. Det første fængselsophold som 15-årig satte skub i kriminaliteten og et stofmisbrug , og han blev optaget i rockergruppen Bandidos. Martin var så aggressiv at ingen kunne styre ham og han blev ”smidt ud” fra fængslet grundet sit ustyrlige temperament hvor han fik en tidsubestemt behandlingsdom. Hvilket han også blev ”smidt ud” fra pga. af sin aggressivitet. Martin har været sigtet for drabsforsøg, for narkokriminalitet, for vold, grov vold (knivstikkeri), vold mod tjenestefolk, for tyveri, bedrageri, våbenloven og loven om eksplosive stoffer.

Efter et brutalt overfald i fængslet, hvor han havde stukket en anden indsat med kniv og hældt kogende vand over ham, blev Martin Bentsen sat i isolationsfængsel. Mens han sad i isolationsfængsel, begyndte han at læse i Bibelen. Det blev et vendepunkt og der skete en konkret forandring. 

Martin Bentsen vil fortælle sin livshistorie, men han vil også fortælle, hvad det har betydet for ham at møde en nåde og tilgivelse, han slet ikke vidste, fandtes . Det er en fortælling om at være i mørket og blive sat fri. Fri til at tro og leve. En ny identitet hvor han fandt ud af at han var elsket og havde værdi, noget som han aldrig før havde kendt til. 

Da Martin kom ud af fængslet, begyndte han at læse teologi, og i dag er Martin præst i en Evangelisk luthersk frimenighed i Herning.