Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Søndagstanke - 1. søndag i fasten 1. marts 2020

Søndagstanke - 1. søndag i fasten 1. marts 2020


# Søndagstanke
Udgivelsesdato Udgivet tirsdag d. 25. februar 2020, kl. 14:40
Søndagstanke - 1. søndag i fasten 1. marts 2020

Af sognepræst Inger Øeby Pedersen, Bonderup

Lukas-evangeliet 22,24-32 / 1. Mosebog 4,1-12

 

»Kain, hvor er din bror?«

Måske husker du, at Gud i tidernes morgen spurgte: »Adam, hvor er du?« – og at han sidenhen spurgte Adams søn Kain: »Kain, hvor er din bror, Abel?« Alvorlige spørgsmål, som egentlig ligeså godt kunne stilles til mig eller dig: Hvor er vi i vores liv? Det kunne være i forhold til Gud eller i forhold til vores medmenneske – som enkeltpersoner, som land, som kultur. Hvor er vi, og hvor er vi på vej hen?

Fastetiden formulerer sådanne spørgsmål. Men vi orker næsten ikke at beskæftige os med dem. Det er hårdt nok at få hverdagen til at fungere: Hvem henter børn, køber ind? Hvem besøger mormor i den her uge?

Jeg tror nu, at spørgsmålene alligevel huserer i vores baghoved. De ligger lige under overfladen, og de er relevante som aldrig før. Måske gavnede vi os selv ved at standse og høre dem, tænke over dem og tale sammen om dem. Det kan man gøre mange steder. Jeg véd et sted, som er godt: I Guds hus. Her kan vi nemlig gøre det under syndernes forladelse og et løfte om, at vi ikke er alene på Vejen. Uden det vil de alvorlige spørgsmål være alt for tunge, i hvert fald for mig.