Udgivet af Ejgil Bodilsen, tir d. 4. feb 2020, kl. 14:37

SUCCES: En flok 13-14-årige rollemodeller fra sidste års »Cykeltur for det gode liv« blev belønnet med store oplevelser på løjperne i Hovden

 

Tekst: Ejgil Bodilsen
Privatfoto

Ikke nok med at disse 11 børn har cyklet fra Nordjylland til København. Nu har de også bevist, at de kan stå på ski, efter at de har været på en yderst vellykket tur til Hovden i Norge.

Børnene, der nu er 13-14 år og kommer fra alle hjørner af Jammerbugt Kommune, var i 2018 med på det første hold, der gennemførte »Cykeltur for det gode liv« til København på initiativ af koordinator Jens Sørensen fra Familiestøtten i Jammerbugt Provsti. Samtidig opstod et netværk omkring dette projekt med Ønskeland på Øland, Familiecentret i Jammerbugt samt SSP Jammerbugt som medspillere.

I sommeren 2019 var de 11 børn rollemodeller for det næste hold, der cyklede til København, ved at de områdevis stillede op som hjælpetrænere hen over foråret. En del af træningen foregik som led i Tour de Jammerbugt.

− Skituren til Norge var en slags belønning for deres trofaste hjælp, fortæller Ida Høgh Sørensen, Hjortdal, der selv var med på turen og havde stået for indkøb af proviant hjemmefra.

Rejseleder var Tommy Duun Mogensen fra SSP Jammerbugt, og voksenholdet bestod i øvrigt af centerleder Lars Kaldal Simonsen fra Sport & Kulturcenter Brovst og Kari Ejstrup Hansen, der driver Café Kulør i Slettestrand.

− Vi boede i to store hytter og spiste sammen i den ene, og alle de praktiske opgaver var på forhånd fordelt mellem både børn og voksne, beretter Ida Høgh Sørensen.

Kun to af børnene og to af de voksne havde prøvet at stå på ski før. Men indstillingen hos alle var, at når man kan cykle til København, så kan man da også lære at stå ski!

− Vi havde dansk skiinstruktør til rådighed, og børnene blev rigtig skrappe til det. Selvtilliden var på plads, og de var ikke bange for at falde. Og det gav nogle gode grin, at også Kari og Lars var med på skiskolen. Fredag og lørdag aften var der lys på løjperne, så børnene var ude hele dagen fra klokken 9.30 til 19.30, kun afbrudt af en frokostpause hjemme i hytten.

Jammerbugt Ungdomsskole havde sørget for to minibusser til transporten frem og tilbage. Sejladsen til Norge foregik med Fjord Line fra Hirtshals til Langesund, og undervejs var deltagerne så heldige at få en rundvisning på skibet, herunder at komme op på broen, idet Rasmus Pilgaard fra Fjerritslev er bådens sikkerhedschef.

− Det var også en oplevelse at sætte sig til en veldækket buffet, ikke mindst for et af børnene, som aldrig havde været i udlandet før.

Hjemturen foregik med Color Line fra Kristiansand til Hirtshals, så børnene fik nye oplevelser om bord.

Ida Høgh Sørensen er fuld af begejstring efter turen:

− Det er jo en flok »gamerbørn«, vi har haft med. Både cykelprojektet og skituren har styrket deres fysik, selvværd og sociale kompetencer, og mange af dem sagde, at de glædede sig til at komme hjem og sige til deres forældre: »Nu skal vi på skitur sammen!«

− De fire intense dage på den første cykeltur til København har givet dem et fantastisk sammenhold, tilføjer hun.

Tredje udgave af »Cykeltur for det gode liv« forventes gennemført i sommeren 2020, hvor Lars Kaldal Simonsen igen er med på trænerholdet, og det er planen, at en del af de 23 børn fra 2019-holdet skal være rollemodeller for nye deltagere i de forudgående måneders træning op til turen.


Kategorier Nyheder