Udgivet tir d. 3. dec 2019, kl. 15:04

Af sognepræst Henning Smidt, Kettrup

Matthæus-evangeliet 25,1-13

 

Vent på ham, som kommer

Der lokkes med så meget her ind mod jul. Gaver kan købes med fordel på Black Friday. Man følger med i Ugeavisens tilbud og er hurtig på spring, hvis man kan gøre en god handel – altid klar.

Men jeg er bange for, at vi let glemmer at være klar til det, julen handler om: At Jesus kommer. Det bliver vi mindet om på søndag, hvor vi skal gøre holdt ved en lignelse, som Jesus fortæller om 10 brudepiger (os), der skal vente på, at brudgommen (Jesus) kommer til sin fest.

Men de kom til at vente længere, end nogen af dem havde forudset, og fem af brudepigerne havde ikke ekstra olie med til deres smukke olielamper, så de måtte af sted for at købe ind midt i det hele, og så kom de for sent til festen.

Der er så meget, vi i vores moderne tid føler, vi skal følge med i og leve op til, og for sent opdager vi, at vi har været optaget af det helt forkerte. Midt i al virakken drog »brudgommen« forbi vores liv, uden vi opdagede det.

Nu er det advent og et godt tidspunkt til at finde tid til stilhed – lad os læse en salme og bede en bøn – lad »adventslyset« brænde, som vidner om Jesus. Træk dig lidt tilbage, og vent på ham, som kommer.

Kategorier Søndagstanke