Udgivet af Ejgil Bodilsen, man d. 25. nov 2019, kl. 14:48

TRADITION: Med Kaj Pries som dirigent og Anders Krogh ved klaveret besøger koret tre af egnens kirker, før der gøres klar til fejring af et 50-års jubilæum i maj 2020

 

FJERRITSLEV: På vej frem mod sit 50-års jubilæum er Fjerritslev Bykor klar med programmet for årets julekoncerter.

Turnéen indledes 1. december i Haverslev Kirke, hvorefter turen går til Tømmerby Kirke onsdag 4. december, begge gange klokken 19.30. Bykoret slutter sæsonen af i Kollerup Kirke søndag 8. december klokken 16.

Fjerritslev Bykor så dagens lys i 1970 og er egnens største kor med omkring 60 aktive sangere. Korets motto er »Syng dig glad i Fjerritslev Bykor«, og det høje medlemstal, hvoraf adskillige har været med i over 25 år, viser med al ønskelig tydelighed, at Fjerritslev Bykor lever op til sit motto. Ud over julekoncerterne er der hvert år en forårskoncert på årsprogrammet, ligesom koret lejlighedsvis optræder i andre sammenhænge såsom Syng Dansk-dagen om efteråret.

Koret byder også i denne jul på et varieret koncertprogram, som falder i to afdelinger. Den første er en god blanding af traditionelle danske julesalmer krydret med et par nyere salmer og den smukke svenske julesalme »Jul, jul, strålande jul«, fortæller dirigent Kaj Pries. Han tilføjer, at første afdeling i øvrigt afsluttes med en nyindstuderet sats af »Dejlig er jorden«, hvortil den svenske komponist Anders Öhrwall har lavet sats og akkompagnement.

− Anden afdeling, der som sædvanlig afsluttes med »Halleluja-koret« fra Händels »Messias«, er på engelsk og latin. Her vil mange sikkert især lægge mærke til den smukke »All on a Silent Night«, hvor den melodiøse korsats er bygget over »Silent Night« eller på dansk »Glade jul«, fortsætter Kaj Pries.

Fjerritslev Bykor har siden sommerferien arbejdet med et omfattende program til 50-års jubilæumskoncerten, der finder sted lørdag 16. maj 2020.

− Men de sidste par måneder er dette arbejde blevet lagt til side for at færdiggøre og optimere juleprogrammet, som afslutter denne halvsæson for koret, indskyder Kaj Pries.

Kaj Pries, der har varetaget hvervet som dirigent siden 1986, bakkes op af Anders Krogh på piano.

 

Fjerritslev Bykor er klar til årets juleturné, der begynder 1. søndag i advent i Haverslev Kirke, fortsætter onsdag 4. december i Tømmerby Kirke og slutter i Kollerup Kirke søndag 8. december. Privatfoto

Kategorier Nyheder