Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Flittige hænder mødes i strikcaféen

Flittige hænder mødes i strikcaféen


# Fokus på ...
Udgivelsesdato Udgivet af Anonym, tirsdag d. 17. september 2019, kl. 13:56
Flittige hænder mødes i strikcaféen

FJERRITSLEV: Den første torsdag i hver måned fra september til maj mødes en flok damer fra by og omegn til et par timers fælles hygge i Kirkecentret.

Samværet har dog mere end ét formål. Ud over det sociale element med snak og eftermiddagskaffe har damerne nemlig et fælles projekt, som går ud på at støtte Kirkens Korshærs arbejde blandt hjemløse og udsatte familier i Aalborg.

Og det bruger de hænderne til!

Både under samværet og i ugerne frem til det næste bliver der strikket på livet løs, og alt, hvad der kommer ud mellem fingrene, bliver enten solgt via den lokale genbrugsbutik eller sendt direkte til uddeling gennem Korshærens storbyarbejde.

Birgit Jensen, der står for strikcaféen og ligeledes er leder af Kirkens Korshærs Genbrug i Fjerritslev, ridser historien op:

− Strikcaféen startede for syv år siden, hvor venlige damer syntes, at de gerne ville hjælpe hjemløse med at holde varmen i en kold vinter. Så vi begyndte med at strikke uldne sokker, halstørklæder, vanter, huer og andet, som kunne hjælpe på kolde dage. Damerne var meget ihærdige, så hurtigt blev der sendt strikkede ting til varmestuen i Aalborg, da det primært var brugere dér, vi ønskede at støtte.

− Efter nogle måneder kom der besked fra Aalborg om, at de varme sager gjorde stor nytte, men – heldigvis! − var behovet ikke så stort som produktionen, så selv om der blev lagt lune sager i depot, behøvede man ikke flere strikkede ting i et stykke tid.

− Det var naturligvis dejligt, men hvad skulle vi så, nu hvor det gik så godt? Så besluttede vi, at vi kunne forsøge at sælge de overskydende arbejder i Kirkens Korshærs butik her i Fjerritslev. Flere af os, der strikker, er også medarbejdere i butikken. Salget af de strikkede strømper med mere gik rigtig godt, og i dag afsætter vi rigtig meget strikketøj i butikken. Resten bliver stadig sendt til Aalborg, hvor det fordeles efter behov.

− Vi har også udvidet sortimentet med babytøj, kjoler, bluser og trøjer i små størrelser. Desuden strikkes der dukketøj, karklude og slumretæpper. Så der er nok at tage fat på.

Når damerne mødes til strikcafé, afleveres de færdige arbejder, og man finder det garn, som man har brug for til det næste arbejde, og ellers strikker, snakker og hygger man sig med de øvrige deltagere.

− Og så skal vi naturligvis også drikke kaffe, som menighedsrådet har været så venlig at forære os, tilføjer Birgit Jensen. 

 

Inden damerne mødes til strikcafé, har Irene Kjeldgaard sorteret det garn, der bliver indleveret til genbrugsbutikken i Søgade, så der er friske forsyninger at strikke af og tage med sig hjem. – Vi modtager helst hele bundter garn, men også garnrester kan bruges, fastslår Irene.

Selv om der måned for måned sidder en trofast flok bag bordene i Kirkecentrets caféstrøg, er der snildt plads til en håndfuld flere deltagere i strikcaféen, forlyder det. Ikke mindst turisterne er vilde med de ting, der bliver fremstillet til salg i genbrugsbutikken, eksempelvis kulørte strømper med ekstra langt skaft.

Ikke blot strikkepindene, men også hæklenålene er i sving, når der holdes strikcafé i Kirkecentret den første torsdag i måneden.

Irene Kjeldgaard har en vigtig funktion med at sortere garn og fylde op i genbrugsbutikkens strikafdeling, hvor langt over halvdelen af de strikkede varer sælges. – Det er svært at følge med efterspørgslen, konstaterer Irene, der her viser, hvor meget der indkom af fine, færdigstrikkede produkter fra damerne den første dag efter sommerpausen.