Udgivet tir d. 5. nov 2019, kl. 14:13

Af sognepræst Henning Smidt

Johannes-evangeliet 4,46-53

 

Stol på Jesus – og gå!

På søndag hører vi om en kongelig embedsmand på Jesu tid. Han var formentlig en mand, der så ud til at have styr på tilværelsen, men det havde han ikke, for hans søn var ved at dø fra ham.

På en eller anden måde må én have fortalt ham om Jesus, for han vælger at rejse ca. 30 kilometer for at finde ham og bede ham om hjælp – alle andre former for hjælp er formentlig brugt op. Han beder Jesus om at gå med, men Jesus siger blot til ham, at han skal rejse hjem igen, for hans søn vil blive rask.

Manden troede på Jesus og begav sig hjemad. Det tog tid at rejse, og han nåede først hjem næste dag; men på vejen kom en af hans tjenere ham i møde og fortalte, at hans søn var blevet rask præcis på det tidspunkt, han havde talt med Jesus.

Jeg tror, at evangelisten Johannes med denne begivenhed vil sige til os: »Tro på Jesus!« Uanset hvem vi er, bliver vi mennesker magtesløse til sidst. Da kan kun én ting redde os, og det er at bede Jesus om hjælp. Men hjælpen gives ikke altid, som vi kunne ønske os det. Livet er og bliver en kortere eller længere »pilgrimsvej« på troens vilkår, og først når vi kommer hjem, véd vi, at alt er godt – men indtil da må vi stole på ham og gå.

Kategorier Søndagstanke