Udgivet tir d. 24. sep 2019, kl. 13:56

Af sognepræst Gitte Kibsgaard-Vester, Vester Thorup

Matthæus-evangeliet 6,24-34

 

Om at dele hverdagen og det daglige brød

Det er tiden for høstgudstjenester. Vi kommer til kirken og takker for høsten på marker og i haver, for det daglige brød, og vi takker for livet selv.

Hvem kan få kornet til at gro, hvem kan sætte et blad på et træ eller få det til at bære æbler, om han gør sig nok så meget umage?

»Vær ikke bekymrede for dagen i morgen« – sådan lyder det i teksten til os, selv om vi véd, at livet er stort, og vi er små og magter ikke engang at sætte et lillebitte blad på en nælde. Ikke engang vort eget liv er vi helt herrer over. Livet er stort, en gave helt uden lige – og lige pludselig er livet ændret for altid eller taget fra os.

»Vær ikke bekymrede …« Hvis ikke Guds rige klingede med, kunne det lyde, som om det er lige meget, hvad vi gør, og så viser Jesus os netop forbi dagens opgaver, hvoraf nogle vil lykkes for os, mens andre bliver til nederlag. Men hans fodspor går altid omkring det andet menneske – sætter os fri af bekymringer om at leve op til, være god nok – til opgaven med at dele hverdagen og det daglige brød med hinanden.

Kategorier Søndagstanke