Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Muus P.-tegninger i Kirkecentret

Muus P.-tegninger i Kirkecentret


# Fokus på ...
Udgivelsesdato Udgivet af Anonym, tirsdag d. 3. september 2019, kl. 11:07
Muus P.-tegninger i Kirkecentret

I disse uger kan man i Kirkecentrets dåbsværelse se en lille udstilling med naturbilleder af tegneren og journalisten »Muus P.«, som blev født 30. april 1908 på gården Skovladen ved Hobro og fik navnet Just Chr. Muus Pedersen. Som 18-årig flyttede han i 1926 med sine forældre til Tanderup ved Bonderup og blev samtidig uddannet inden for jagtvæsen.

Muus P. opholdt sig meget af sin barndom og ungdom hos sin tante Helene Christensen, der havde manufakturforretning i den gamle købmandsgård i Torslev. I 1937-40 tog han en uddannelse som tegner ved Kunsthåndværkerskolen i København og opholdt sig de følgende seks år i USA, herunder Alaska.

I 1946 fik han ansættelse ved Aarhus Stiftstidende som tegner, senere som journalist med jagt og fiskeri som speciale, og i mere end 30 år var Muus P. en skattet medarbejder ved bladet. Hans produktion omfatter hundreder af velskrevne artikler, som ofte tog udgangspunkt i jagtoplevelser på egnen omkring Limfjorden. I 1966 købte han Tanderup Gamle Skole som feriebolig.

Muus P. skrev og udgav to bøger: »Vildt forude« (1948) og »Nordenfjords« (1952). Endvidere henlå der efter hans død 27. januar 1978 et manuskript til endnu en bog, der udkom i 1980 under navnet »Søndenfjords«. Alle tre bøger er smukt illustreret med Muus P.’s sikre streg. 

Der er også et enkelt billede af kunstneren Poul Berg (bådene til venstre) ...

... og af Niels Robert Nielsen (huset i midten) samt et maleri af Hjortdal Kirke af ukendt kunstner.