Udgivet lør d. 6. jul 2019, kl. 13:58

Af sognepræst Inger Øeby Pedersen, Bonderup

Lukas-evangeliet 6,36-42

 

Du er manden!

Folket elskede kong David, den bedste konge i mands minde, Guds udvalgte og særlige. Men David faldt for fristelsen til at tro, at så gjaldt der særlige regler for ham. Da han forelskede sig i den dejlige Batseba, satte han hendes mand på en uriaspost i krigen, så han med sikkerhed ville dø. Da Urias var død, giftede David sig straks med Batseba.

En dag fortalte profeten Natan kong David en historie fra det virkelige liv. Den handlede om en rig mand, der tog den fattiges eneste lam, et lam, der nærmest var som et kæledyr. Kong David, der var berømt for sine retfærdige domme, nærmest råbte: »Sådan en mand skal dø!« (Var man instruktør på et teater, så ville man sige: Herefter kommer der en lang pause …).

»Du er manden!« var profetens svar. Det kan man da kalde personlig tiltale!

Når profeter taler − når Gud taler, når Jesus gør − så tales der altid personligt, både når der dømmes, OG når der sættes fri! Det er ikke »alle de andre«, det handler om. Det handler om mig!

Tænk, om man, når man åbner sin bibel, synger en salme, går i kirke eller på anden måde slår troens antenner ud, gør det med den forventning: Hvilket ord er der til mig i dag?

Kategorier Søndagstanke