Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

700 til koncert i Gøttrup Grusgrav

700 til koncert i Gøttrup Grusgrav


# Reportager
Udgivelsesdato Udgivet af Anonym, tirsdag d. 25. juni 2019, kl. 10:46
700 til koncert i Gøttrup Grusgrav

Bjerge af sand og grus er den perfekte ramme om en friluftskoncert, hvor alle aldre mødes og hygger sig til afvekslende musik fra scenen

Se billedserie fra koncerten i Gøttrup Grusgrav fredag 14. juni 2019 her

Hverken sangeren Ann-Mette Elten eller gospelkoret Concentus fra Hjørring havde prøvet det før. Det havde til gengæld trompetisten Per Nielsen, som nu for tredje gang optrådte på scenen mellem bjerge af grus og sand og foran et publikum i alle aldre, der havde det rigtig hyggeligt på de lange rækker af medbragte klapstole.

Den usædvanlige kulisse i Gøttrup Grusgrav var til både Ann-Mette Eltens og gospelkorets overraskelse perfekt til at skabe en helt speciel stemning, om end den kendte sanger fra popbandet »På Slaget 12« lige skulle bruge et par kneb for at få de godt 700 tilhørerne med på at vugge og lave bølger »ude på det blå ocean«. Tilbageholdenheden blev hurtigt blødt op. Folk sang med, og til tonerne af »Tak for alle kyssene« blev der også danset blandt de stående i udkanten af stolerækkerne. Elten, der også viste sit talent som salmefortolker med »Se, nu stiger solen«, havde i øvrigt sin mand, komponisten og musikeren Niels Kirkegaard, samt pianisten Carl Ulrik Munk-Andersen med på scenen.

Concentus-sangerne anført af dirigent Claus Zielke kunne med deres medrivende gospelnumre og dygtige band ride med på bølgen, og for Per Nielsen med sin faste makker − ligeledes Carl Ulrik Munk-Andersen − på klaveret var det et fornøjeligt gensyn med et trofast nordjysk publikum.

Efter en aften med overraskende fint vejr oven på nogle truende skyer lige før koncertstart sluttede det hele yderst stemningsfuldt med fællesangen »I skovens dybe, stille ro« med alle optrædende på scenen og en smuk trompetsolo ved Per Nielsen.

Ørebroskolens elever under ledelse af musiklærer Helle Lynge Nielsen var med helt fra start med en række opvarmningsnumre, mens folk fra nær og fjern satte sig til rette. En del havde campingbord med og benyttede sig af lejligheden til at forsyne sig med mad og drikke fra henholdsvis Peter Jensen i Aggersund og Renés Vin & Grønttorv i Fjerritslev.

Bag grusgravkoncerterne står Kettrup-Gøttrup Menighedsråd, Ørebro Beboerforening og Ørebro Boldklub, som havde 20 frivillige i sving bag kulisserne. Det var som nævnt tredje gang, der holdtes grusgravkoncert, og menighedsrådsformand Kent Røge ser tilbage på endnu et yderst vellykket arrangement.

− For os er det vigtigt, at det er en aften, hvor alle kan være med og få både en god koncertoplevelse og en hyggelig aften sammen. Den overkommelige entrépris betyder, at det er blevet populært at give billetter som julegave til hele familien. Jeg er meget taknemlig for, at så mange virksomheder bakker op om vores lille projekt som sponsorer. Uden dem ville det ikke kunne lykkes.

Kent Røge tilføjer, at alle de optrædende kunstnere gennem årene har været så begejstret for konceptet, at de gerne optræder igen i de rustikke omgivelser. Koncerterne i Gøttrup Grusgrav har indtil nu været afviklet hvert andet år.

Ann-Mette Elten, der indtog scenen sammen med Niels Kirkegaard og Carl Ulrik Munk-Andersen og omfavnede et lydhørt publikum, viste sig som en alsidig sanger med såvel sine kendte popnumre som salmen »Se, nu stiger solen« på repertoiret.