Udgivet man d. 3. jun 2019, kl. 13:56

Af sognepræst Henning Smidt, Kettrup

Johannes-evangeliet 14,22-31

 

Ud med kirken!

Det er det, pinse betyder. Den første pinsedag vendte Gud og Jesus tilbage til jorden og tog bolig i os ved sin Ånd. Fra nu af skulle budskabet om Jesus ud til verdens ende. Mange blev for første gang døbt i Faderens, Sønnens og Helligåndens navn og gav sig til at følge det kald, de havde fået om at give troen på Jesus videre.

Siden er budskabet gået som en steppebrand over jorden og gør det stadig som aldrig før. Man har kaldt pinsedag for kirkens fødselsdag, men det bliver let så indadskuende og selvhøjtideligt. Vi har som kirke til alle tider haft en kæmpe udfordring i ikke at lukke os om os selv og have nok i os selv. Kirke skal ikke bare være noget, vi GÅR i – kirke er noget, vi ER, alle ugens dage.

Pinse er UDSALG i ordets bedste mening – det bedste budskab til alle tider skal ud til alle mennesker; det slipper aldrig op, og det gives væk for intet. Det er evangeliet om Jesus − som verdens og din og min frelser. Derfor GÅR vi i kirke for hver enkelt at blive udrustet af Gud med kraft og inspiration til de andre dage, hvor vi skal VÆRE kirke og dele tro og håb og kærlighed med mennesker på vores vej – UD AT VÆRE KIRKE!

Kategorier Søndagstanke