Udgivet man d. 6. maj 2019, kl. 13:12

Af sognepræst Henning Smidt

Johannes-evangeliet 16,16-22

 

Gennem smerte til den store glæde

Vi har i vores hjem været igennem hele fem vellykkede fødsler. Vi mænd siger jo med et glimt i øjet, at det altid er værst at stå ved siden af – det er også her, de fleste besvimelser sker! – men når vi skal være ærlige, kan vi jo godt se, hvor forfærdelig ondt det gør.

Der er heller ikke rigtig nogen vej uden om, når man som kvinde skal føde. Fødslen må overstås, men efter udført arbejde er glæden euforisk: Et barn, et under, er kommet til verden – hvilken glæde!

Den sidste aften før sin død på korset bruger Jesus billedet af en fødende kvindes smerte og senere glæde til at trøste sine disciple. Vi skal igennem noget forfærdeligt, men der findes en glæde på den anden side – det lover han. Der er en morgen efter natten. Der er et liv efter døden.

Det var møntet på det, de skulle igennem fra langfredag til påskemorgen, men det rækker længere – nemlig til »en glæde, der aldrig skal tages fra jer,« siger Jesus. Det er sådan, det er for en kristen! Lad os huske på det, når smerte og håbløshed omklamrer os.

Et menneske skal fødes på ny, verden skal fødes på ny. Ikke uden smerte − men med Jesus går det altid imod glæde og gensyn trods alt.

Kategorier Søndagstanke