Udgivet tir d. 23. apr 2019, kl. 11:54

Fredag før børnenes påskeferie var alle 9690-skolernes 4.-5. klasser inviteret til påskesalmesang i Fjerritslev Kirke som led i skole-/kirkesamarbejdet.

Her var omkring 200 børn og voksne samlet en times tid og sang en række indøvede sange, så taget næsten løftede sig, fortæller sognepræst Gitte Kibsgaard-Vester.

Et lille adhoc-band med organist Jan Rox, sognepræst Henning Smidt og tidligere Ørebrolærer Poul Bak spillede til sangene. Sognepræst Inger Øeby Pedersen bød velkommen og guidede elever og lærere gennem sangene, hvorefter kollegerne Lotte Sandø Heftye og Gitte Kibsgaard-Vester fortalte påskens historie. Den røde løber kom frem, som når en kongesøn kommer til byen, og en enkelt gang fodvask blev det også til – alt sammen for at gøre påskens begivenheder nærværende for børnene.

På forhånd havde eleverne hjemme på skolerne lavet de fineste ting til at pynte kirken op med. Thorup-Klim Skole havde lavet farverige påskemalerier på træplader, der var sat op som en flot installation midt i kirkerummet, og Trekronerskolen havde arbejdet med forskellige tableauer om dagene omkring Jesu korsfæstelse og opstandelse i form af seks »påskehaver«. Ørebroskolen havde fremstillet fine billeder med påskens begivenheder dag for dag, og Fjerritslev Skole stod for dekorationen af smukke påskeæg. 

Se billedserie fra dagen her

Hør sangene fra påskesalmesang 2019

Kategorier Nyheder