Udgivet fre d. 12. apr 2019, kl. 11:29

Af sognepræst Lotte Sandø Heftye, Hjortdal

Markus-evangeliet 16,1-8

 

Den tomme grav – den største glæde!

Hvordan fortæller man om opstandelsen påskemorgen? Det Nye Testamente beretter, at nogle af kvinderne, som fulgte Jesus, blandt andre Maria Magdalene, påskemorgen gik ud til hans grav for at stryge olie og parfume på hans lig. Men de finder graven tom, og en engel fortæller dem, at Jesus er stået op fra de døde og er gået foran dem til Galilæa.

Den tomme grav er det eneste tegn på, at Gud har oprejst Jesus fra de døde. Kvinderne reagerer umiddelbart ved at blive kede af det, fordi de tror, at der er nogen, der har fjernet den døde Jesus og lagt ham et andet sted. Alligevel er den tomme grav et udtryk for den største glæde, fordi den bliver et tegn på, at Jesus stadig lever, og at dødens magt er brudt.

Det er kvinder, der som de første fortæller evangeliet om Jesus og hans opstandelse videre – på samme måde, som det var hyrderne, der var de første til at møde det nyfødte Jesusbarn. Og hverken kvinder eller hyrder blev regnet for en del af samfundet på den tid. Det understreger, at alle er lige i forhold til Kristus. At hans opstandelse var for alle menneskers skyld.

Påskemorgen er et løfte om, at der er mere at sige. Mennesker kan ikke sige det, men det kan Gud, og dét gør han. Livet rejser sig af døde i påskemorgenrøde.

Glædelig påske!

Kategorier Søndagstanke