Udgivet man d. 1. apr 2019, kl. 13:52

Af sognepræst Henning Smidt, Kettrup

Lukas-evangeliet 1,26-38

 

Et guddommeligt mysterium med et grænsesprængende budskab

Jeg holder rigtig meget af Mariæ (Marias) bebudelsesdag. Her bliver vores menneskelige snusfornuft sat på plads af den unge pige Maria og hendes tro og lydighed over for det, ingen kan forstå.

I trosbekendelsen siger vi: »Vi tror på Jesus Kristus … undfanget ved Helligånden, født af jomfru Maria.« Mange synes, at det med jomfrufødsel er en underlig ting at tro på! Kan det virkelig passe, at Jesus blev født her i verden, uden at Maria havde været sammen med en mand? Vores forstand siger nej, men hvis Gud ikke kan mere end det, vores forstand forstår, hvilken Gud er han så? Så er Gud jo bare ligegyldig.

Maria vidste efter at have hørt på englen, at for Gud er alting muligt. Tvivlen var blæst væk, og hun sagde ja til englens budskab til hende om, at hun skulle blive mor til Guds Søn – også selv om hun intet kunne forstå.

Jomfrufødsel er ikke bare et tørt eller ligegyldigt »dogme«. Det er et guddommeligt mysterium med et grænsesprængende budskab om, at Gud selv blev menneske for at frelse os, netop sådan som det var blevet forudsagt. Det mysterium kalder nogen tåbeligt, men for alle os, der tror på Gud, får det os til at sige: Tak, vidunderlige Gud!

Kategorier Søndagstanke