Udgivet man d. 4. mar 2019, kl. 14:21

9690

Her fra marts og frem til 1. juni er tre nye kunstnere klar med udsmykning af væggene i Kirkecentrets multisal, nemlig Inger Nielsen, Jens Jørgen Søgaard og Lissen Røtkjær, der alle er medlem af kunstgruppen Silikone. 

Udstillingen kan ses i kirkekontorets åbningstid

Inger Nielsen bor i Aars, hvortil hun flyttede i 1977. Hun begyndte at male, efter at hun gik på pension, men fortæller, at hun altid har haft »en blyant i hånden«.

− Jeg er autodidakt og maler, fordi jeg kan lide at sætte billeder på mine tanker, fortælle en historie eller gengive noget smukt, som jeg har set. Det vil jeg gerne dele med andre.

Inger Nielsen
Tinghøjvej 6, 9600 Aars
Telefon 29 44 88 18
inger.nielsen@gmail.com

Jens Jørgen Søgaard er født i Thisted 1947 og har boet i Skarp Salling siden 1970.

− Min interesse for maleri og kunsthistorie fik jeg vakt ved kurser hos Pier Maria Andersen på VUC Aars 2008-09. Senere har jeg deltaget i flere malekurser. Her har kurser ved Pia Mesterton Graae været særdeles givende. Ved Folkeuniversitetet Aalborg har jeg fulgt Kunsthistorisk basiskursus 2008-11 og Kunsthistorie Danske linjer 2013-14.

Jens Jørgen debuterede med et maleri på den censurerede Løvspringsudstilling på Tranum Strandgaard 2009. Derefter er fulgt en lang række udstillinger. 

Jens Jørgen Søgaard
Brårupvej 18, 9670 Løgstør
Telefon 61 60 09 88
www.sites.google.com/site/jens...
jj@soegaard.net

Lissen Røtkjær er 64 år og har de sidste 30 år arbejdet med at skrive og male.

− Det vigtigste for mig, og hvor de kreative udtryk udgår fra, er min søgen efter mening med livet, og hvad dertil hører.

Lissen udgav i 2009 digtsamlingen »Hjertets fødsel – en selvudviklingsodyssé«, og i 2018 udkom »Hjertets fødsel – fortalt i billeder«.

− Digtene i digtsamlingen er skrevet på baggrund af 52 bagsidetegning-serier, og jeg har til billedbogen valgt 55 af disse tegninger ud og skrevet korte gruklignende tekster til dem. Hvis man giver sig i kast med digtsamlingen, vil man opdage, at der i bearbejdningen af psykiske problemstillinger er et naturligt forløb, som starter med det psykologiske plan. Herefter kommer det spirituelle plan, men man kommer ikke uden om en form for trosmæssig forholden sig til livet i det inderste plan, for problemstillinger og uhensigtsmæssige op gennem barndommen tilegnede overlevelsesmekanismer lader sig ikke nemt afkoble, og her er det rart med en instans, der kan elske os på trods af vores »fejl«.

Lissen deltager på udstillingen i Fjerritslev Kirkecenter med 12 af tegningerne fra billedbogen samt hendes to bøger plus antologien »Hver fugl synger« (udgivet i 2015), som hun er medredaktør af og bidragyder til. 

Lissen Røtkjær
Skolevangen 10, Hune, 9492 Blokhus
Telefon 23 84 19 91
www.livetsmagi.dk
livetsmagi@outlook.dk

 

 

 

 

 

Kategorier Nyheder