Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Folkekirkens Nødhjælp: Sogneindsamling til verdens fattigste søndag 10. marts

Folkekirkens Nødhjælp: Sogneindsamling til verdens fattigste søndag 10. marts


# Fokus på ...
Udgivelsesdato Udgivet af Anonym, mandag d. 4. marts 2019, kl. 11:00
Folkekirkens Nødhjælp: Sogneindsamling til verdens fattigste søndag 10. marts

Sogneindsamling til verdens fattigste

Haverslev-Skræm-Bejstrup

Søndag 10. marts kan du som bosat i Trekroner-området forvente at få besøg af en indsamler på vegne af Folkekirkens Nødhjælp, idet menighedsrådet traditionen tro koordinerer en lokal del af den landsdækkende sogneindsamling til støtte for mennesker, der er hårdest ramt af klimaforandringerne.

Temaet for årets indsamling er: »Gå en tur for klimaet. For vores børn. For verdens fattigste. For alt i verden.« Og videre i oplægget hedder det: »Klimaforandringerne er her, og de er kommet for at blive. Millioner af mennesker er truet af sult og oversvømmelser, og allerede nu må mange forlade deres hjem for at finde mad og sikkerhed. Men der er en god nyhed: Vi véd, hvad der skal gøres!«

Meld dig som indsamler via menighedsrådet, sognepræsten eller www.noedhjaelp.dk

Ved gudstjenesten i Fjerritslev Kirke søndag 10. marts er der også mulighed for at give en gave til sogneindsamlingen.

Klimaet under forandring

Klimaforandringerne er her, og de er kommet for at blive. Millioner af mennesker er truet af sult og oversvømmelser, og allerede nu må mange forlade deres hjem for at finde mad og sikkerhed.

Men der er en god nyhed: Vi véd, hvad der skal gøres!

Søndag 10. marts samler vi ind til de mennesker, der er hårdest ramt af klimaforandringerne.

Sammen om kloden

I verdens fattigste lande mangler man alt det, der beskytter os danskere mod klimarelaterede katastrofer. Men med klimatilpasning kan vi klæde verden på til et klima i forandring.

Det kan være diger, dæmninger og opsamlingssøer, der kan forhindre oversvømmelser. Det kan være broer og solide bygninger, der ikke dratter sammen ved jordskred.

Men det kan også handle om at hjælpe en sulten småbonde med at dyrke quinoa, som er fyldt med protein og bedre til at modstå tørke end andre afgrøder.

Folkekirkens Nødhjælp arbejder i verdens fattigste lande, hvor klimaforandringerne slår meget hårdere, end de gør i Danmark.

En person fra Etiopien udleder langt mindre CO2 end den gennemsnitlige dansker. Men det er alligevel etiopieren, der betaler regningen i form af oversvømmelser, tørke og andre naturkatastrofer.

Det synes vi er uretfærdigt. Og derfor vil vi sammen med tusindvis af danskere samle ind til klimaløsninger søndag 10. marts.

For alt i verden

Vi gør det for verdens fattigste, men vi gør det også for vores egen skyld. Kloden er nemlig noget, vi deler, og klimaforandringerne er hele klodens problem. På sigt vil vi alle komme til at mærke konsekvenserne af de globale temperaturstigninger på egen krop.

Derfor opfordrer vi alle danskere til at gå en tur for klimaet søndag 10. marts. For dig selv. For vores klode. For verdens fattigste. For vores børn.

For alt i verden.


Forsidebillede: Folkekirkens Nødhjælp projekt i Medo Village, Borena, Dhas District, Etiopien. Foto: Mikkel Østergaard, 2012.