Udgivet tir d. 12. feb 2019, kl. 11:50

Kollerup-Fjerritslev-Hjortdal

De mørke vinteraftner er blandt andet velegnede til gode bøger og samtale om bøgerne i en samlet kreds. Hver vinter – fra oktober til april – mødes 15 læselystne i Hjortdal Præstebolig over en bog én gang om måneden. Bøgerne aftales af gruppen indbyrdes og bestilles på biblioteket.

Vi læser ny og ældre litteratur, men meget varieret stof og gedigne bøger. Nu i februar måned mødes vi over Tove Ditlevsens bog »Wilhelms værelse« fra 1975. Praksis er, at vi begynder med hver især at sige noget om bogen, og derefter løber samtalen af sig selv.

Litteraturkredsen blev dannet i efteråret 2014, og deltagerne har i og for sig været med fra begyndelsen, så vi har lært hinanden godt at kende. Vinteren afsluttes i april med, at vi sammen går ud og spiser.

Ved interesse kan du kontakte undertegnede på telefon 51 85 05 11 eller lshe@km.dk

Sognepræst Lotte Sandø Heftye


Haverslev-Skræm-Bejstrup

En gang om måneden er vi en lille flok på 8-10 mennesker, som mødes for at snakke om en bog, som vi har læst derhjemme. Kredsen, som ledes af Berit Johnsen, Bonderup (tidligere lærer på VUC og lige nu aktiv i etableringen af Vester Thorup Højskole), er til enhver tid åben for nye deltagere.

Nogle vil nok synes, det lyder voldsomt med en bog om måneden. Det synes jeg egentlig også, men jeg tager det som et kærkomment skub til at få læst nogle bøger, og jeg glæder mig altid til at høre de andres yndlingssteder og få styr på detaljer, som jeg ikke lige fangede i farten under læsningen.

Bøgerne bliver ikke som sådan gennemgået, men vi deler de tanker, som blev sat i gang hos os hver især (helt nede på jorden).

I denne sæson har vi læst »Lykke-Per« og »Universets engle« og er lige nu i gang med »Vi kunne alt«. Vi slutter sæsonen med teaterbesøg og skal se »Et dukkehjem«.

Sognepræst Inger Øeby Pedersen

 

Kategorier Fokus på ...