Udgivet man d. 21. jan 2019, kl. 14:31

Af sognepræst Henning Smidt, Kettrup

Matthæus-evangeliet 8,1-13

 

Et grænseløst håb

Nytter det i virkeligheden noget at bede Gud om konkret hjælp? Der er masser af mennesker, der har råbt til Gud i fare og sygdom, men som ikke oplevede at få deres bønner opfyldt.

Alligevel er der i Bibelen mange beretninger om, at Gud har grebet ind og ændret historiens gang og menneskers liv. På søndag hører vi også et par af mange eksempler på, hvordan Jesus helbredte mennesker fra uhelbredelig sygdom.

Jeg beder selv for syge om lindring og helbredelse. Jeg kender også mennesker, der fortæller om, at en alvorlig og synlig sygdom forlod dem som et guddommeligt indgreb. Når Jesus helbredte, hvorfor skulle vi så ikke også tro, at det kan ske i dag?

Men når Jesus gjorde sine undere, var han forsigtig. Målet var, at mennesker skulle lukke sig op for Guds rige, som han bragte nær. Hvis vi bliver mere optaget af miraklerne end af Guds rige, kunne vi let få den tanke, at det er det, vi kan få i det her liv, der er det vigtigste.

Det vigtigste er Guds rige – det vigtigste er at få del i det rige, som kommer med Jesus Kristus en dag. Men lad os blot bede konkret og ikke miste troen, for det kristne håb er grænseløst!

Kategorier Søndagstanke