Udgivet man d. 3. dec 2018, kl. 14:28

Af sognepræst Henning Smidt, Kettrup

Lukas-evangeliet 21,25-36

 

Advent – ankomst til tiden

Lige nu er vi på vej ind i den hyggelige, lysfyldte adventstid. Men inden alt bliver ren idyl, er det passende at minde om, at denne skønne tid er en del af en langt større og alvorligere sammenhæng.

Advent betyder nemlig ankomst − og det endda dobbelt. Lige nu forbereder vi os på at fejre den fantastiske begivenhed, at Guds Søn, Jesus, blev menneske og ankom til vores verden – til tiden. Men det var kun begyndelsen på Guds store mål: at befri verden fra det onde for evigt.

Hos Jesus møder vi Guds kærlighed, som flyder ud over verden til håb, tilgivelse, fred og tro. Tak Gud for det. Men der er en kamp tilbage, og det véd vi godt, hvis vi tør se ind i vores eget liv. Vi skal alle dø. Men, siger Jesus, det skal himlen og jorden også. Alt skal forgå – men »mine ord skal aldrig forgå«.

Jeg tror, vi alle kan blive både angste og bekymrede over det, der sker i naturen og blandt jordens folkeslag – både vi selv og vores politikere må gøre noget, siger vi. Jesus siger: Gud vil gøre noget – paradis bli’r det ikke på jord, så derfor må den forgå.

Og da ankommer Jesus igen – advent nummer to til tiden. Folk skal ryste af angst over det, der sker, men Jesus siger: Våg altid og bed – stol på Gud – han får det sidste ord!

Kategorier Søndagstanke