Udgivet man d. 12. nov 2018, kl. 13:34

Af sognepræst Henning Smidt, Kettrup

Lukas-evangeliet 17,20-33

 

Aldrig langt borte!

Hvor langt fløj Guds engle julenat, da de besøgte hyrderne på marken? 100 kilometer – eller kom de fra en stjerne? Nej, nul kilometer!

Vi tænker let, at Guds rige er langt borte i en fjern himmel, og derfra sender Gud sine engle. Men nej, julenat tog Gud et kort øjeblik sløret fra virkeligheden midt på en mark uden for Betlehem, og det viste sig, at Guds rige var overalt til stede med Guds engle, der sang.

Det forholder sig nemlig med Guds rige, som vi denne søndag skal høre Jesus sige det til nogle, der spørger. Han siger: »Guds rige er midt iblandt jer! Ikke så det kan peges ud og iagttages, men alligevel midt iblandt jer.«

Selv om Gud er grænseløs stor, er han aldrig langt borte fra os. Gud er os nær med sin godhed. Bagefter føjer Jesus så til, at Guds rige ikke skal blive ved med at være usynligt. Engang skal Jesus komme igen, og Guds rige skal træde frem og gøre en ende på alt det onde.

Lige nu har det onde endnu en tid i verden. Vi har nok vænnet os til, at sådan er det, og det kan vi lige så godt affinde os med. Men Guds tanke er, at en dag skal alt ondt forsvinde. Den dag skal det, vi nu tror og håber på, blive synligt!

 

Kategorier Søndagstanke