Udgivet tir d. 25. sep 2018, kl. 09:15

I weekenden 5.-6. oktober står Spejderborgen på Aggersundvej 3 på den anden ende, idet nuværende og tidligere spejdere samt alle andre interesserede er inviteret til 90-års fødselsdag hos KFUM-Spejderne i Fjerritslev.

Historien om Fjerritslevs grønne spejdere går tilbage til 10. oktober 1928, hvor Fjerritslev Trop blev etableret med Tage Toldbod og Lundahl Michelsen som henholdsvis tropsfører og assistent. De første spejdere aflagde spejderløftet i Toldbods stue, herunder Robert »CC« Kristensen, som senere blev en af de markante lederskikkelser.

Man begyndte med en førerpatrulje, og snart efter kom 10 nye drenge til. Tropshuset på Starkærvej dannede ramme om de ugentlige aktiviteter, og blandt højdepunkterne var weekendture på cykel til Slettestrand, Kokkedal og Vester Kjeldgaard. I 1933 startede Peter Fisker en ulveflok med ca. 30 drenge.

Robert »CC« deltog i verdensjamboreen i Holland 1937, hvor han mødte selveste Baden Powell, stifteren af spejderbevægelsen, foruden spejdere fra utallige nationer. Efter otte år i Aalborg vendte han i 1941 hjem som selvstændig købmand og genoptog det lokale spejderarbejde. Det var svært under krigen med mørklægning, uniformsforbud, rationering og manglede lokaler. Endelig kom befrielsen i maj 1945 med fest og march gennem byen i et optog af sportsfolk samt pige- og drengespejdere i uniform.

KFUM-spejderne havde i mange år hjemsted i Fjerritslev Missionshus, men fik så de nuværende faciliteter i det nedlagte epidemisygehus på Aggersundvej 3 i løbet af 1980’erne. Her blev der for fire år siden bygget en bålhytte, der giver mulighed for friluftsliv midt i byen, og ellers benyttes Præstens Skov i Kollerup og Hanbohus i Tranum Klit flittigt i løbet af året.

90-års jubilæet indledes fredag 5. oktober, hvor tropsspejdere og rovere fra spejdergrupperne i Aggersborg Distrikt inviteres til at overnatte i telt ved Spejderborgen.

Lørdag 6. oktober vil der fra kl. 10 være forskellige spejderaktiviteter på Spejderborgen, ligesom der er mulighed for at se ting og sager samt billeder fra gruppens levetid. Kl. 12.00 er der jubilæumstale, og ordet er frit. Festlighederne fortsætter med jubilæumsmiddag og forventet afslutning kl. 15. 


Kategorier Nyheder