Udgivet man d. 24. sep 2018, kl. 12:35

9690

Søndag 30. september er den store høst-festdag i 9690-området. Herunder fortæller præsterne om, hvad der sker i de enkelte kirker:

Gøttrup Kirke kl. 10.00 Henning Smidt (bemærk sted!)

I år holder vi fælles høstgudstjeneste for Kettrup-Gøttrup i Gøttrup Kirke. Vi håber, at rigtig mange vil være med til − i en smukt pyntet kirke − at samles med taknemlighed over livet og dets gaver. Børneklubben bærer blomster, frugt og grønt ind i kirken, og efter gudstjenesten er der mulighed for at købe de medbragte grønsager, så det indkomne beløb kan lægges til det, der indsamles under gudstjenesten som høstoffer. Pengene går til nødlidende mennesker både ude i verden, i Aalborg og til julehjælpen i Fjerritslev og omegn. Julehjælpen fordeles af præsterne i 9690. Efter gudstjenesten byder børneklubben på et lille gratis traktement i eller uden for kirken. 

Hjortdal Kirke kl. 10.30 Lotte Sandø Heftye

Kirken er festligt pyntet til årets høstgudstjeneste, og bagefter hygger vi os sammen over en kop kirkekaffe. 

Vester Thorup Kirke kl. 10.30 Gitte Kibsgaard-Vester

I år er den fælles høstgudstjeneste for Klim-Vester Thorup-Vust i Vester Thorup Kirke, og igen i år håber vi meget på, at kirkegængerne vil tage en lille del af årets høst – fx frugt, grønt, honning, hjemmebag, blomster, fisk, neg, hyldebær, saft, marmelade − med i kirken og sætte det i våbenhuset. FDF vil bære årets høst ind i kirken i festlig procession, og efter gudstjenesten holder vi udenfor på kirkepladsen auktion over årets høst. Pengene går til julehjælpen i 9690, og vi hygger os sammen over en gang kaffe, kakao og nybagte vafler, imens vi får en hyggesludder om stort og småt. FDF tænder op i bålfadet, så det er muligt for børnene og andre slikmunde at riste sig en skumfidus. 

Fjerritslev Kirke kl. 14.00 Gitte Kibsgaard-Vester

I år beder vi kirkegængerne i Fjerritslev om at tage en lille del af årets høst med til kirken og sætte det i våbenhuset. Det kan være lidt frugt, hyldebær, svampe, grønsager, syltetøj, saft, hjemmebag, honning, neg, en lille buket blomster, lyng osv., som man tager med. KFUM-Spejderne og IM’s børne- og juniorklub kommer og bærer tingene ind i kirken til en festlig gudstjeneste, hvor unge fra IMU har lovet at hjælpe med ind- og udgangsbønnen. Der er traditionen tro også offergang med mulighed for at lægge sin pengegave ved alteret. Efter gudstjenesten er der kaffe på kanden, varme æbleskiver og auktion over de indkomne ting ude på kirkepladsen. Alle de indkomne penge går til julehjælpen i 9690 og Familiestøtten i Jammerbugt Provsti. 

Kollerup Kirke kl. 19.00 Lotte Sandø Heftye

Også i Kollerup Kirke holder vi den gamle tradition med offergang ved høstgudstjenesten i hævd. Her får alle kirkegængerne mulighed for – under en salme – at gå op til alteret og lægge sin pengegave, der efterfølgende fordeles mellem julehjælpen i 9690 og Familiestøtten i Jammerbugt Provsti.

Kategorier Nyheder