Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Flot operasang ledsaget af sublimt klaverspil

Flot operasang ledsaget af sublimt klaverspil


# Reportager
Udgivelsesdato Udgivet mandag d. 23. juli 2018, kl. 14:23
Flot operasang ledsaget af sublimt klaverspil

Gøttrup Kirke kunne tirsdag aften 17. juli byde indenfor til den 4. af sommerens koncerter i Han Herreds kirker under konceptet ”Musik i Han Herred”.

Her bød Elisabeth Hanke på flot operasang ledsaget af sublimt klaverspil fra Knud Rasmussen - hendes faste pianist gennem flere år.

For de 30 gæster, som havde fundet vej til kirken, blev koncerten en stor oplevelse – Elisabeths store og flotte altstemme fyldte med lethed kirkerummet og blev ledsaget af Knud Rasmussens elegante og sublime klaverspil – et flot samspil, hvor vi som publikum tydeligt fornemmede, hvordan de to kunstnere kender og supplerer hinanden rigtig godt efter flere års samarbejde – en erfaring, der uden tvivl medvirker til den gode koncertoplevelse.

Koncerten bød på et blandet program med spændende klassisk opera af bl.a. Händel, Lange-Müller, Dvorak og Wagner – og ind imellem disse kunne publikum nyde flotte klaversoloer af Grieg, Beethoven og Debussy.

Elisabeth introducerede på rolig og overskuelig vis de enkelte numre gennem hele koncerten, så publikum fik en forståelse for, både hvad sangen handlede om, historien bag og omstændighederne omkring, da sangen/musikken blev komponeret – det fungerede rigtig godt og gav sammenhæng gennem hele koncerten.

På den måde var det nemt at læne sig tilbage i kirkebænken og lade sig henføre til og blive opslugt af den fortælling, som Elisabeth og Knud på fornemste vis formidlede til publikum gennem deres medlevende og dramatiske optræden – både gennem sangen og på klaveret.

Det blev en ny og dejlig koncertoplevelse i Gøttrup Kirke, hvor aftenen på fin vis gik op i en højere enhed, da vi gennem den åbne kirkedør kunne konstatere, at ikke blot var der dramatik indenfor i kirken, men også udenfor, hvor vejret lige præcis under koncerten frembød regnvejr og mørke skyer på himlen.

Paula Holst