Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

En bevægende og inspirerende sogneaften med Charlotte Rørth

En bevægende og inspirerende sogneaften med Charlotte Rørth


# Reportager
Udgivelsesdato Udgivet mandag d. 4. december 2017, kl. 17:38
En bevægende og inspirerende sogneaften med Charlotte Rørth

− Det var en på alle måder givende aften med Charlotte Rørth, fortæller Jørgen Gabel, Aagaard Skov, der var blandt de mange opmærksomme tilhørere ved den fælles 9690-sogneaften i Kirkecentret torsdag 30. november.

Charlotte Rørth indledte med at opfordre tilhørerne til at lytte med nænsomhed og varsomhed, da man − når man fortæller om store, følsomme oplevelser − er sårbar.

− Foredragsholderen var god til at fortælle om den store, sindsoprivende og livsprovokerende oplevelse − i positiv forstand! − det var at møde Jesus, fortsætter Jørgen Gabel.

På en rejse til Spanien, hvor hun som journalist skulle skrive om olivenolie, kom hun ind i et lille kapel, og det var her, hun pludselig mødte Jesus.

Egentlig opfattede hun ikke sig selv som særligt troende, men så sig mest som kulturkristen, så mødet var ikke noget, hun havde forventet.

Charlotte Rørth fortalte videre, at hun har mødt Jesus to gange i det samme kapel. Ved det andet møde spurgte hun Jesus, hvad hun skulle gøre? Han svarede: »Jeg stoler på dig!«

Som hun derefter fortæller: »Man får ikke en liste over, hvad man skal gøre!«

Hvilke konsekvenser dette møde har haft for hende, berettede Charlotte Rørth om med stor glæde og stort engagement.

− Jeg kan kun opfordre andre til at læse hendes bog »Jeg mødte Jesus«, slutter Jørgen Gabel.

Også Violeta Cmiljanic fra Fjerritslev fik en stor oplevelse ved foredraget med Charlotte Rørth. Hun hæfter sig ligeledes ved opfordringen til at være næsom og varsom og var glad for, at der både var præster og videnskabsfolk mellem tilhørerne, der havde lejlighed til at stille spørgsmål efter foredraget.

Mange benyttede sig også af lejligheden til at købe et signeret eksemplar af Charlotte Rørths bøger.


Foto: Violeta Cmiljanic og Henning Smidt