Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Pippis Hr. Nilsson blev fundet - ligesom det forsvundne får

Pippis Hr. Nilsson blev fundet - ligesom det forsvundne får


# Reportager
Udgivelsesdato Udgivet onsdag d. 1. november 2017, kl. 09:23
Pippis Hr. Nilsson blev fundet - ligesom det forsvundne får

Søndag 29. oktober om eftermiddagen samledes børnefamilier fra Trekroner-området til Pippi-gudstjeneste i Skræm Kirke.

Et par børn havde på opfordring flettet deres hår og malet fregner i ansigtet for at ligne Pippi, én havde en abe med, og et par havde lavet Pippi-tegninger.

Så stemningen var slået an helt fra start, hvor Hanne-Pia organist spillede et Pippi Langstrømpe-præludium.

Bibelhistorien, som var på programmet, var den om hyrden med de 100 får, der pludselig en aften savner et lille lam. »Det forsvundne får« blev straks samlet op af Pippi-dukken, som deltog i gudstjenesten. For ligesom hyrden savnede et får, savnede Pippi sin elskede abe, Hr. Nilsson.

Konfirmanderne, der var med som kirkehjælpere i kirken, skulle lede efter Hr. Nilsson i kirken, og børnene var meget spændte på, om konfirmanderne nu kunne finde ham. Det kunne de!

Alle 40 kirkegængere − deriblandt børn, forældre, bedsteforældre og konfirmander − lavede salmebevægelser og salmedans til nogle af vore store hits: »I østen stiger solen op« og »Spænd over os dit himmelsejl«, og vi lavede en lang kæde, som under sang bevægede sig gennem kirkerummet, rundt om alteret og omkring døbefonten.

Her kunne vi tale om dåben, hvorefter de treårige fik overrakt deres børnebibel (»Sigurd fortæller bibelhistorier«), som traditionen byder. Vi er ved at være ved de små årgange, så der var bare fem, som fik bibel i år. De fem var til gengæld superglade for deres nye bibelbog. Der findes ikke noget bedre, end når de treårige sidder på knæfaldet med deres nye bibel!

Inger Øeby Pedersen