Udgivet af Ejgil Bodilsen, man d. 10. okt 2016, kl. 10:20

Projekt: Samlede værker 1993-2016

Af organist Christian Vestergaard Wennerlin, Halvrimmen


Jeg begyndte at skrive musik som 13-årig, da jeg i forbindelse med min klaverundervisning fik en opgave, hvor jeg skulle sætte musik til en lille tekst på tre vers. I stedet for at bare skrive melodien ned, valgte jeg at lave et komplet udskrevet klaverarrangement. Jeg fik ros for musikken fra flere sider og blev opfordret til at skrive noget mere.

Sådan startede det, og jeg har siden skrevet mange forskellige værker. Hovedsagelig klavermusik, men også en del salmer, sange, orgelmusik, arrangementer og kammermusik.
Jeg fik for et stykke tid siden den tanke, at det – for virkeligt at sætte sig ind i for eksempel et bands eller en komponists musik – kunne være sjovt at lytte til alt, hvad de har lavet, kronologisk, og derved følge deres udvikling gennem årene.

I sommer fik jeg så den idé, at noget lignende kunne være interessant at gøre med mine egne værker. Jeg besluttede mig for at ville indspille dem alle og lægge dem ud på YouTube og Facebook. Med den mængde, jeg har skrevet gennem årene, ville det vare for længe med en video om ugen, så det endte med at blive en video om dagen. Derved ville projektet tage to-tre måneder at gennemføre.

Det virkede først som et forholdsvist overskueligt projekt, hvor jeg selv ville lave en masse, og så kunne jeg få hjælp af et par stykker udefra til sangene og kammermusikken. Det blev dog hurtigt mere omfattende, efterhånden som jeg fik nye idéer til projektet. Flere forskellige steder at optage og flere forskellige aktører.

Jeg havde i starten allieret mig blot med min svigermor, som er en dygtig sanger, men nogle af sangene lå bedre for en mandsstemme. Det fik en sanger ekstra på banen. Flere af sangene havde tekster, der var skrevet af folk i min omgangskreds, som tilfældigvis også kunne synge, så det var oplagt for mig at spørge dem, om de havde lyst til at synge deres egne sange. Det ville de alle gerne, så det førte tre sangere mere ind i projektet.

Jeg har forsøgt at holde indspilningerne så originale som muligt. Orgelmusikken er for eksempel indspillet på de orgler, de blev skrevet for eller uropført på. Tekstforfattere har sunget deres egne sange. En god del af klaverværkerne spilles på de instrumenter, jeg benyttede til at skrive musikken. Nogle enkelte har det ikke været muligt at indspille selv, så der har jeg taget min computer til hjælp, blandt andet til et arrangement for et større orkester.

Jeg lancerede projektet 8. august med min allerførste komposition; den lille sang fra klaverundervisningen. Sidste værk bliver lagt ud i slutningen af oktober 2016.

Kategorier Navne